Απόλαυση & Απόδραση στην Κρήτη. Δραστηριότητες

Αποκλειστικά για σας και τη παρέα σας, η γοητεία της παράδοσης και της πολυτέλειας σε ενα χώρο με ξεχωριστό ύφος και στυλ. Η προνομιακή θέση της περιοχής όπου βρίσκεται ο ξενώνας ανταμείβει με την επιβλητική θέα στους γύρω ορεινούς όγκους και αποτελεί ιδανική βάση για εξορμήσεις στη φύση, εναλλακτικές δραστηριότητες, όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα γύρω μικρά ριζίτικα χωριά, να απολαύσετε παραδοσιακά κρητικά φαγητά φτιαγμένα σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους και να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας στα γύρω καφενεία της περιοχής.

Όλο τον χρόνο επίσης γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Κασταμονίτσα και στα γύρω χωριά. Κρητικές βραδιές με παραδοσιακή μουσική από καταξιωμένους μουσικούς, θέατρο και παραδοσιακά πανηγύρια. Η περίφημη «Γιορτή του Εφτάζυμου» σας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε το παραδοσιακό ψωμί της περιοχής. Το πασχαλινό πανηγύρι του «Αγίου Γεωργίου» στην περιοχή Μεσάδα θα σας φέρει πιο κοντά στην κρητική παράδοση και φιλοξενία αφού η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και των φίλων τους, κάθε χρόνο είναι καθολική. Ανάλογα με την περίοδο της διαμονής σας εμείς θα σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις της συγκεκριμένης περιόδου.

Για τους λάτρεις τις θάλασσας ο ξενώνας βρίσκεται πολύ κοντά (20 λεπτά έως 1 ώρα με το αυτοκίνητο) στις ομορφότερες παραλίες της βόρειας ακτογραμμής του Ηρακλείου (Αμμουδάρα, Λυγαριά, Μονονάυτης, Καρτερός, Χάνι Κοκκίνη, Παραλίες Χερσονήσου και Μαλίων, Φόδελε).
Δείτε τις παραλίες Ηρακλείου Κρήτης

Για τους φυσιολάτρες που αρέσουν η εξερεύνηση σε δύσβατες διαδρομές και μονοπάτια απίστευτου φυσικού κάλους μπορείτε να πάρετε μέρος σε οργανωμένες διαδρομές με γκρουπ ή να σας δώσουμε οδηγίες για να κάνετε την δική σας μοναχική διαδρομή με την παρέα σας. Με τα πόδια ή με ποδήλατο η ομορφιά και οι φυσικές εναλλαγές της περιοχής θα σας μαγέψουν.
Από τις πιο διάσημες διαδρομές είναι:
H Mινωική διαδρομή Κασταμονίτσα – Οροπέδιο Λασιθίου (Αρχαία Λύττος, Κασταμονίτσα, Τσούλη Μνήμα, Μονή Βιδιανής)
Δείτε τη διαδρομή

Για τους λάτρεις τον σπόρ η περιοχή ενδέικνυται για πτήσεις πλαγιάς (παραπέντε), για ορειβασία, ιππασία αλλά και για Off road Jeep Safari.